Multisport Meierijstad

Sporten || Spelen || Weerbaarheid

Dodgeball (Trefbal)

Afgooien

Gooi alle spelers van de tegenpartij af

Ontwijken

Ontwijk de ballen door te springen, duiken, draaien en bukken

Afweren

Gebruik een bal om gegooide ballen af te weren

Vangen

Vang de bal om een teamgenoot weer terug het veld in te brengen

Het spelletje trefbal is alom bekend. Sinds een aantal jaar is daar nu ook een sportvariant van: Dodgeball. Twee teams van zes spelers, vijf ballen, afgooien, ontwijken, afweren & vangen.

Bij dodgeball komt een heleboel tactiek kijken. Eén vangbal kan al de ommekeer van een set betekenen. Een enkele bal gooien kan dus een groot risico zijn en samenwerken en communicatie om meerdere ballen tegelijk te gooien is een must. Alle ballen gooien is ook een risico. Ter verdediging kun je ze ook goed gebruiken om af te weren, er mee te dreigen en een tegenaanval te doen.

Wil jij ook meedoen?

Ook altijd al trefbal als sport willen beoefenen? Altijd al afgevraagd waarom er geen trefbal club is? Nu is die er wel! Kom het een keer vrijblijvend uitproberen.

We sporten één keer in de week op donderdagavond. Iedereen is welkom om mee te komen doen. De training bestaat uit een warming-up, een technisch/tactisch gedeelte, een stukje conditie en natuurlijk een spelvorm van trefbal. Komt de dag/tijd niet uit, maar wil je graag meedoen? Laat het ons dan weten!

Programma

We plannen de lessen op maandagavond of dinsdagavond volgens onderstaand schema:

Starttijd

Eindtijd

Leeftijdsgroep

18:00 uur

19:00 uur

9 - 13 jaar*

19:00 uur

20:00 uur

14 - 17 jaar*

20:00 uur

21:00 uur

18 jaar en ouder*

Gedurende de schoolvakanties sporten we niet.

Vul het contactformulier in om je interesse aan te geven. We starten de groep op bij een minimum aantal van 8 personen.

Heb je al een keer meegedaan en ben je overtuigd? Vul dan het inschrijfformulier in onder aan deze pagina om je in te schrijven!

Contributie 2022-2023

De contributie bedraagt € 25,- per maand en wordt in 11 termijnen maandelijks geïncasseerd. Het sportseizoen loopt gelijk aan het schooljaar en tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.  Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven